Početna O nama Ponuda Starigrad Aktivni turizam Fotogalerija Rezervacije Kako do nas Kontakti
Aktivni turizam
 
Rezervacije

Aktivni turizam


Osim ponude u sklopu pansiona, organiziramo i razne športsko-rekreacijske sadržaje u okolici. Za sve one koji žele svoj odmor provesti aktivno, prepustiti se avanturističkom i športskom duhu, ovaj kraj nudi bezbroj sadržaja.

Alpinizam i sportsko penjanje - Nacionalni park Paklenica (UNESCO, 1978. g.)
Područje NP Paklenice jedno je od najatraktivnijih prirodoznanstvenih i turističkih područja sjeveroistočnog mediterana. Monumentalni kanjon okružen surim liticama, dalekim velebitskim vrhuncima i starim borovima i bukovim šumama predstavlja izazov svakom ljubitelju prirode, znanstveniku, planinaru i penjaču. Ovdje možete sresti velik broj biljnih i životinjskih vrsta od kojih su poneke vrlo rijetke i specifične. Ovo se područje naročito ističe bogatstvom krških oblika. Obližnje mora i primorski ugođaj nadopuna su ljepotama parka.

Već na samom ulazu u park, gdje se strme litice gotovo prijeteći nadvijaju nad posjetioca, postaje jasno zašto se na tim stijenama nalazi najveće, najpoznatije i najljepše hrvatsko penjalište. Svatko ovdje može naći nešto za sebe. Tu se može penjati i po sportskim, kratkim smjerovima, ali i po onima koji su znatno duži. I ljubitelji avanturističkih smjerova ovdje mogu naći svoje zadovoljstvo. Rasponi težina su takvi da ovdje mogu uživati i potpuni početnici i iskusni, kvalitetni penjači.
Sve što je u prethodnom tekstu navedeno kao obilježje paklenica, dokazuje se kroz sve veću posjećenost od strane penjača iz cijele Europe…
www.paklenica.hr
Pješačenje i biciklizam
Pješačenje je jedini način da stvarno upoznate Paklenicu. Sa svojih 150 km staza i putova koje će Vam približiti povijest i nekadašnji način života ovoga kraja, naići ćete na prekrasne vidike, stare kuće u planini, srednjovjekovnu crkvicu Sv. Petra, Većku kulu i utvrdu Paklarić iz doba prodora Turaka, te na Mirila – pogrebna spomen-znamenja u kamenu, te mnoge druge zanimljivosti.

Speleologija
Budući da je izgrađena od vapnenca i dolomita, Paklenica se odlikuje bogatstvom krških pojava kakve su primjerice škrape, kamenice, jame, špilje.
Najveće i najbogatije špiljskim ukrasima su Manita peć, te jama Vodarica, a izvan Nacionalnog parka postoji nekoliko isto tako vrlo atraktivnih špilja kao što su Cerovačke pećine i špilja Modrić, koje će vam zasigurno pružiti niz uzbuđenja.

Rafting i kanuing
Ljubiteljima adrenalina već je poznata krška ljepotica, rijeka Zrmanja, koja je zbog blizine mora pogodna za rafting većim dijelom godine. Također se možete prepustiti pustolovnom duhu i spustiti se niz rijeku kanuom.

Windsufring i Kite
Pravo mjesto da iskušate svoje sposobnosti na dasci ili kiteu.
Izrazito povoljan položaj sa vrlo pogodnim vjetrovima bez obzira koju disciplinu vozite, free ride, free style, race, slalom…

Ronjenje
Otkrijte čari podmorja ovog kraja…nekoliko atraktivnih lokacija koje će Vas zadiviti. U bližoj okolici naći ćete i SSI, CMAS i PADI školu ronjenja, organiziranje ronilačkih izleta, iznajmljivanje opreme…

Jet ski, Parasailing, Water skiing
U blizini pansiona nudi Vam se mogućnost iznajmljivanja Jet Ski-a, skijanje na vodi te uživanja u brojnim morskim aktivnostima koje će učiniti Vaš odmor zabavnijim.

Obilazak podvelebitskog kanala brodicom Pansiona 'Anđelko'
U našoj ponudi imamo i brodicu za jednodnevne izlete, tako da se možete sami uputiti u istraživanje ovog kraja. Uživajte u osami neke od brojnih plaža, uvala i uvalica, daleko od buke automobila, negdje gdje se čuje samo šum mora, pijeska i krik galeba. To jednostavno nećete moći zaboraviti.

Kružna putovanja brodom podvelebitskim kanalom
Skoro svakodnevno organizirana jednodnevna putovanja brodom po velebitskom kanalu...Vinjerac i Novigrad (slikoviti dalmatinski ribarski gradići), Maslenički most, Novigradsko more, Kanjon rijeke Zrmanje (jedna od lokacija snimanja poznatog filma Karla May-Winetou).

NP Krka
Niz od sedam sidrenih slapova rijeke Krke (Krčić, Bilušić, Brljan, Manojlovac, Rošnjak, Miljacka, Roški slap i Skradinski buk) okosnica su današnje pejzažne slike i njezin temeljni fenomen, zbog čega je 1985. god. proglašena Nacionalnim Parkom.
www.npkrka.hr
NP Plitvička jezera
Šumovit planinski kraj u kojem je nanizano 16 prekrasnih manjih i većih jezera kristalne modro-zelene boje. Vodu dobivaju od brojnih riječica i potoka a međusobno su spojena pjenušavim kaskadama i šumnim slapovima. Iznimne prirodne ljepote jezera i slapova, bogatstvo flore i faune, kontrasti jesenjih boja, čarobni motivi zime, šume i planinski zrak privlače veliki broj posjetitelja. Svaki novi posjet nov je i neponovljiv doživljaj prirode, njene snage i ljepote.
www.np-plitvicka-jezera.hr
NP Kornati
Najgušća otočna skupina na cijelom Mediteranu, skup od 89 otoka izuzetnih krajobraznih ljepota, zanimljive geomorfologije, velike razvedenosti obalne crte i naročito bogatih biocenoza morskog ekosustava, godine 1980. proglasen je nacionalnim parkom. Kornati predstavljaju pravi raj za nautičare, ronioce i sve one koji znaju uživati u osami netaknute i veličanstvene prirode.
www.kornati.hr
NP Sjeverni Velebit
Iznimna raznolikost krških oblika, živog svijeta i krajobraza na relativno malom prostoru osnovni su razlozi proglašenja ovog Nacionalnog Parka. Baš kao i Paklenica, ovo područje je pravi raj za ljubitelje netaknute prirode i divljine.
www.np-sjeverni-velebit.hr
NP Risnjak
NP Risnjak nalazi se u Gorskom kotaru, najšumovitijem području zapadne Hrvatske. U neposrednoj je blizini Jadranskog mora, svega 15 kilometara sjeveroistočno od grada Rijeke i Kvarnerskog zaljeva. Na nadmorskoj visini od 690 m n/m projektirana je poučna staza Leska duga 3800 m kojom ophodnja traje traje jedan sat i trideset minuta, a posjetitelji mogu razgledati dvanaest obilježenih prirodnih fenomena: šumu, ponikvu, vjetroizvalu, gorsku livadu, šume bukve i jele, hranilište za divljač, ponor, osmatračnicu, živi panj, šumu jele i rebrače, seosko domačinstvo i izvor.
www.risnjak.hr
PP Velebit
Velebit („the Grand Mountain“) u svakom slučaju zaslužuje ime koje nosi. Najveća je to naša planina i od proglašenja parkom prirode 1981. god. najveće zaštićeno područje u Hrvatskoj. Poveljom UNESCO-a 1978. god. Velebit je proglašen svjetskim rezervatom biosfere. Dva Nacionalna Parka (Paklenica i Sjeverni Velebit), raznolikost biljnog i životinjskog svijeta, te mnoštvo endema dokazi su njegove posebne prirodne vrijednosti.
www.pp-velebit.hr
PP Telašćica
Uvala Telašćica smještena je u središnjem dijelu istočne obale Jadranskog mora, u jugoistočnom dijelu otoka Dugi otok. Zahvaljujući svojoj iznimnoj ljepoti, bogatstvu i značaju, ova uvala, okružena s 13 otoka i otočića, a koja sadrži i šest otočića unutar uvale, proglašena je Parkom prirode 1988. godine. Status zaštićenog područja dobila je još 1980. godine zahvaljujući svojem iznimno vrijednom biljnom i životinjskom svijetu, geološkim i geomorfološkim fenomenima, vrijednim zajednicama morskog dna te zanimljivom arheološkom naslijeđu.
www.telascica.hr
PP Vransko Jezero
Neobičan kompromis i izvanredan spoj kopna i vode koji pruža utočište najraznovrsnijim biljkama i životinjama nudeći im sve što je najpotrebnije za život. Obrastao travom, rogozom, šašem i trskom nalikuje dijelom na travnjak ispresijecan plitkim barama, prekriven trajnim cvijećem sa raskošnim bojama i mnoštvom leptira, vretenaca i ostalih raznovrsnih kukaca što pogoduje životu ptica tijekom cijele godine, koje osim u rezervatu borave na cijelom području Parka. U trsci Parka prirode ljubitelji ptica mogu doživjeti nezaboravno iskustvo promatrajući iz svog skrovišta život ptica njihovo gniježđenje i brigu za mlade. Park je područje sa velikom raznolikošću ornitofaune, 241 vrsta ptica od kojih se 102 vrste gnijezde na području Parka.
www.vransko-jezero.hr